Kehitetään kaupungin hankintaprosesseja kestävien ja vähähiilisten hankintojen lisäämiseksi. Tunnistetaan hankintoja ja hankintakategorioita, joihin lisätään ympäristökriteereitä. Tuodaan ympäristönäkökulmaa paremmin esiin ja edellytetään ympäristövaikutusten huomioimista hankintaohjeissa. Kehitetään mittari, jolla seurata ympäristönäkökulman sisältäviä hankintoja. (Konsernipalvelut)
Huomioidaan kilpailutuksissa ympäristönäkökohdat paremmin. Tunnistetaan hankintoja, joissa erityisesti kehitetään ympäristökriteereitä (mm. materiaali, kaluste- ja leluhankinnat). (Opetus ja kasvatus)
Huomioidaan kilpailutuksissa ympäristönäkökohdat paremmin. Tunnistetaan hankintoja, joissa erityisesti kehitetään ympäristökriteereitä (esim. liikuntapaikkarakentaminen, huoltokalusto, työajoneuvot,...). Hankintojen kriittinen tarkastelu, mitä voidaan hankkia käytettynä tai kierrättää yksiköiden välillä. (Hyvinvointi)
Cloudia kilpailutusjärjestelmästä saa ulos raportin, josta näkee mitä strategisia näkökulmia hankintailmoituksittain on edistetty. Kun hankintailmoituksista poistaa dynaamisten hankintajärjestelmien ja sopimusten sisäiset minikisat, tietopyynnöt, suorahankinnat sekä kynnysarvon alittavat hankinnat, jää jäljelle 28 hankintailmoitusta, joista 13 on merkattu edistettäväksi ekologista kestävyyttä.
Prosentteina 46,4 %.
Hankintakategorioista voimme tunnistaa, mille kategorioille ympäristökriteerejä on järkevää alkaa kehittämään/lisäämään. Hankintojen kategorisointi alkaa hankintadatan pyörittelyllä syksyllä 23 ja tullee päätökseen Tony Åkerbergin lopputyön myötä 24-25 aikana.