web
Olet offline-tilassa. Tämä on sivun vain luku -versio.
close

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi. Hyväksytkö tämän?

JärvenpääYmpäristövahti
  • Teemat
  • Toimenpiteet
  • Mittarit
  • Tietoja Ympäristövahdista

  • Tilannekuva
  • Toimenpiteet
  • Toimenpiteen tiedot

114. Kestävän ruokakulttuurin tukeminen

 

Tehdään yhteistyötä kestävän ruokakulttuurin edistämiseksi ja huomioidaan kaupungin omissa toiminnoissa ja yhteistyössä ruokatuotantoketjun vastuullisuus ja ympäristökasvatuksellinen näkökulma.

Lounaskahvila Cooperin kulma on ResQ-kumppanina.

Tehtävät

Kierrätetään kuivasekajäte, biojäte, muovi, kartonki, paperi, lasi, metalli, paristot. Käytämme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Valmis Määräaika: 24.05.2024
Käytämme liiketunnistinhanoja. Huomioimme veden kulutuksen astiahuollossa ja puhtaanapidon työtehtävissä.

Valmis Määräaika: 24.05.2024
Mukaanlähtevien ruoka-annosten määrän vähentäminen. Tavoitteena tulevaisuudessa

Kesken Määräaika: 24.05.2024

Erävalmistuksella ylijäämäruoan hallintaa. Ylijäämäruokamyynti Resq-sovelluksen kautta. Hävikkiruokaseurantaviikko joka 6kk. ResQ Club on digitaalinen markkinapaikka ylijäämäruoalle. Se auttaa yhdistämään elintarvike -ja ravintola-alan toimijat, joilla syntyy ylijäämää ja lähialueen ihmiset, jotka etsivät helppoa ratkaisua ruokailuun.

 



Valmis Määräaika: 24.05.2024
Käytämme lähi- ja kotimaisia raaka-aineita.

Valmis Määräaika: 24.05.2024
Keittiön tiloissa automaattiset tunnistevalot käytössä. Sähkölaitteiden virrat päällä vain kun niitä käytetään.

Valmis Määräaika: 24.05.2024

Yhdessä Katettu toiminta tukee kestävän ruokakulttuurin tukemista allianssimaisesti koko kaupungin alueella hävikkiruoan osalta. Hävikkiruokaa on jaettu noin 400 000kg eri toimijoiden kautta. Tämä määrä on ohjautunut eri toimijoiden kautta kuntalaisten käyttöön joko ruoka-apuna tai yhteisöllisinä ruokailuina Toiminta on mallinnettu ja toteuttaa kestävän ruokajärjestelmän ratkaisuja yhdessä alueen toimijoiden ja yritysten kanssa.



Valmis Määräaika: 24.05.2024

Liitännäiset tavoitetilat

10. Ruokatuotantoketju on kestävä


Teema ja aihealue

Energia, materiaalit ja kulutus

Ruokajärjestelmä

Vastuuorganisaatiot

Yleiset kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Osaamis- ja työllisyyspalvelut



Eteneminen
Toteutus tai toimeenpano

Alkupäivä
01.01.2021

Loppupäivä
31.12.2024

Viimeisin päivitys
20.12.2024
 

Edellinen
Seuraava




Kiitos, kommenttisi on lähetty ja se tarkistetaan.

Kommentoi toimenpidettä

Emme koskaan julkaise sähköpostiosoitettasi.

Ethän kirjoita kommenttikenttään itsesi tai muiden henkilötietoja.

© Järvenpään kaupunki 2025.

Tekninen toteutus Forward Forever Oy.

Sivun alkuun     Saavutettavuus     Tietosuoja     Sivukartta