Tehdään yhteistyötä kestävän ruokakulttuurin edistämiseksi ja huomioidaan kaupungin omissa toiminnoissa ja yhteistyössä ruokatuotantoketjun vastuullisuus ja ympäristökasvatuksellinen näkökulma.
Käytämme liiketunnistinhanoja.
Huomioimme veden kulutuksen astiahuollossa ja puhtaanapidon työtehtävissä.
Valmis Määräaika: 24.05.2024
Mukaanlähtevien ruoka-annosten määrän vähentäminen.
Tavoitteena tulevaisuudessa
Kesken Määräaika: 24.05.2024
Erävalmistuksella ylijäämäruoan hallintaa. Ylijäämäruokamyynti Resq-sovelluksen kautta. Hävikkiruokaseurantaviikko joka 6kk. ResQ Club on digitaalinen markkinapaikka ylijäämäruoalle. Se auttaa yhdistämään elintarvike -ja ravintola-alan toimijat, joilla syntyy ylijäämää ja lähialueen ihmiset, jotka etsivät helppoa ratkaisua ruokailuun.
Valmis Määräaika: 24.05.2024
Käytämme lähi- ja kotimaisia raaka-aineita.
Valmis Määräaika: 24.05.2024
Keittiön tiloissa automaattiset tunnistevalot käytössä.
Sähkölaitteiden virrat päällä vain kun niitä käytetään.
Valmis Määräaika: 24.05.2024
Yhdessä Katettu toiminta tukee kestävän ruokakulttuurin tukemista allianssimaisesti koko kaupungin alueella hävikkiruoan osalta. Hävikkiruokaa on jaettu noin 400 000kg eri toimijoiden kautta. Tämä määrä on ohjautunut eri toimijoiden kautta kuntalaisten käyttöön joko ruoka-apuna tai yhteisöllisinä ruokailuina Toiminta on mallinnettu ja toteuttaa kestävän ruokajärjestelmän ratkaisuja yhdessä alueen toimijoiden ja yritysten kanssa.