Järvenpään Ympäristövahti

Järvenpään tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, sekä jätteetön ja kestävän kulutuksen kaupunki viimeistään vuonna 2050.

Hiilineutraaliustavoite tarkoittaa, että kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään vähintään 80 % verrattuna vuoden 1990 päästömäärään, ja jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan. Jätteettömyys ja kestävä kulutus tarkoittavat siirtymää kohti kiertotaloutta, jossa materiaalihukka on minimoitu ja luonnonvaroja käytetään yhden maapallon rajoissa.

Ympäristövahti kokoaa kaupungin ympäristötavoitteet ja -toimenpiteet palveluun, jossa voi seurata työn etenemistä ja tutustua toimenpiteisiin. Tavoitteet ja toimenpiteet perustuvat Resurssiviisas Järvenpää -tiekarttaan ja sen toteutussuunnitelmiin.

Päästöjakauma 2022 otsikolla
Kasvihuonekaasupäästöjen kehitys 2008-2023 otsikolla


Mitä kaupungissa tehdään parhaillaan tavoitteiden eteen?


Teemat


Uusimmat kommentit


Työmatkaliikkuminen

20.10.2022

Olisi kiva jos sähköautojen latauspisteitä käyttää muutkin kuin kaupungin työntekijät. Ehkä näin onkin.

- Timo

Peruskorjaus- ja purkuhankkeiden ympäristönäkökulma

20.10.2022

Päiväkodit Lampaanpolska ja Pesäpuu ovat purku-uhan alla. Rakennukset ovat tulossa pelkästään peruskorjausikään. Alueen lapsimäärä on vakaa ja pikemminkin kasvava, koska kaupungin väestösuunnite ei ota huomioon kaupungin sisäistä muuttoliikettä. Lapsiperheet muuttavat yleensä omakotitalovaltaisille alueille. Mikäli päiväkotirakennukset puretaan, on erittäin merkittävä riski, että näiden tilalle pitää rakentaa lisäkapasiteettiä myöhemmin (tätä sanotaan rakennusten kertakäyttökulttuuriksi) tai lapset ohjataan kauempana oleviin yksiköihin, joka lisää yksityisautoilun tarvetta. Mitä keinoja ja minkälainen tahtotila kaupungilla on säilyttää kyseiset päiväkodit? V: Kysyjälle vastattu sähköpostitse. Päiväkodeista luopumisesta on päätetty rakennusten teknisen käyttöiän ja alueen palveluverkon kapasiteetin perusteella Oinaskadun koulun uudisrakennuksesta päätettäessä.

- Kuntalainen

Kaupunkipyörät

20.10.2022

Kaupunkipyöristä olisi mukava kuulla lisää tietoa.

- Lasse